Prisbelönt svensk design

Incitamentet till museipallen kom ursprungligen från Nationalmuseum i Stockholm. Man hade behov av ett hopfällbart, stadigt och lätt sitthjälpmedel för sina besökare. En sådan produkt hade de förgäves sökt på marknaden. Hans Ehrich, A&E Design AB, såg genast en möjlighet att skapa en fällpall med de önskade egenskaperna och antog utmaningen. Resultatet blev museifällpallen "Stockholm II". Valet av tillverkare föll på Lectus i Mönsterås, som sedan 1995 haft ensamrätten att tillverka "Stockholm II"-sortimentet.

Som ett exempel på att fällpallen inte bara betraktas som ändamålsenlig och praktisk, utan att den även anses ha estetiska kvaliteter kan nämnas att den även ingår i flera museers permanenta samlingar. Gång på gång har vi av museichefer fått höra att de är mycket nöjda med denna produkt - eller som chefen till ett utländskt museum en gång sade: "Våra besökare kräver att vi tillhandahåller "Stockholm II" - fällpallar!"

Fällpallen har tilldelats fina utmärkelser så som "Utmärkt Svensk Form" och "The Red Dot Award for Highest Design Quality" och "The best of the Best".
Sedan 2011 ingår Stockholm II i MoMA´s designsamling.

Red dot award och Utmärkt svensk form

Stockholm II på nationalmuseum
Stockholm II på Nationalmuseum.
Foto: Peder Björkegren

Adress
Lectus Produktion
Box 29, 383 21
Mönsterås

Kontakt
Tel: 0499 - 448 44
Fax: 0499 - 448 49
E-post: info@lectusproduktion.se